Klaas Dijkstra, Keurslager

Barbecue benodigheden

Bruikleen barbecues alleen mogelijk bij afname vleesproducten!

RVS barbecue inclusief gas; ca. 25 personen € 20,00
Grote koekenpan inclusief gas 20 - 30 personen € 39,50 
Grote barbecuekas inclusief gaf (1 fles) 40 - 50 personen € 45,00
Statafel € 7,50
Schoonmaken barbecue; per stuk € 20,00

 

  • Zelf schoonmaken! geen kosten!
  • De bruikleen van een gasbarbecue is geheel voor eigen risico. 
  • Bezorgen in Franeker is GRATIS, buiten de stad tegen geringe vergoeding.
  • Informeer naar de mogelijkheden, wij helpen u graag!
  • Barbecueën is meer dan vlees. Ook salades, sausjes, stokbrood, kruidenboter, tappenades, houtskool, briketten behoren tot onze mogelijkheden.

Tips & trucs

- Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.

- Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u de aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.

- Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.

- Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.

- Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.

- Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.

- Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.

- Voordat u gemarineerd vlees roostert, dient het goed droog gedept te worden met keukenpapier.

- Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.

- Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat dat vanzelf.

- Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden.

- Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees heeft langer nodig om gaar te worden.

Barbecue bewaartips

  • Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of diepvriezer. Wanneer het vlees dezelfde of de volgende dag wordt genuttigd kan het in de koelkast worden bewaard. 
  • Haal ingevroren vlees de avond tevoren uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien. 
  • Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
  • Leg het vlees nooit in de zon.
  • Kip en varkensvlees dient u altijd helemaal gaar te eten!
  • Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, gebruik hiervoor altijd schone schalen.

Klaas Dijkstra, Keurslager

Dijkstraat 47
8801LT Franeker
0517392795
0517391271

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten