Klaas Dijkstra, Keurslager

Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.

Texels lamsvlees

De producten van het streekmerk Waddengoud worden gerpoduceerd in de directe omgeving van het grootste natuurgebied van Europa: de Waddenzee. De Waddenregio omvat de Waddeneilanden en een feel vaste land tot 25 kilometer van de kust. Deze regio staat onder directe invloed van de Waddenzee. Dit proeft u aan de licht zilte, uitzonderlijke regiosmaak.

Texel en schapen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Texelse schapenras, ook wel bekend als de Texelaar, is wereldberoemd. Niet in de laatste plaats om de uitzonderlijke goede vleeskwaliteit van de lammeren. Bovendien heersen op Texel uitstekende, natuurlijke omstandigheden zoals de zilte grond en de frisse zeelucht. Het door Waddengoud gecertificeerde Texels lamsvlees voldoet aan groot aantal duurzaamheidscriteria, waarvan weidegang er één van is. De lammeren moeten een weidegang hebben gehad van minimaal 100 dagen. Al deze invloeden bij elkaar geeft het vlees op Texel geweide lammeren een licht gezouten smaak, een echte Waddensmaak.

Klaas Dijkstra, Keurslager

Dijkstraat 47
8801LT Franeker
0517392795
0517391271

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten