Klaas Dijkstra, Keurslager

Livar varkensvlees

Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar kloostervarkens.
Deze speciale varkens hebben het voorrecht rond te mogen scharrelen in de kloostertuinen van Abdij Lilbosch in Echt. 

Het Limburgs Kloostervarken

In de landelijke, bosrijke omgeving van het eeuwenoude klooster hebben zij het allerminst slecht. De bontgekleurde varkens leven in de frisse buitenlucht en kunnen naar hartelust wroeten en rollen in de modder. De varkens worden hier met liefde verzorgd door de monniken. Hun maaltijd bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je! 

Het Livarvlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, Livarvlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft. De kloostervarkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Friberne varkensvlees

Heerlijk puur, natuurlijk Fries varkensvlees met de smaak en kwaliteit van vroeger. Friberne is Fries kwaliteitsvlees dat tegemoet komt aan de groeiende vraag naar heerlijk puur en natuurlijk varkensvlees. Varkensfokker John Lorist in het Friese Hemelum fokte een nieuwe generatie varkens, die overeenkomt met het vroegere Friese landvarken. Zijn dieren worden in Gaasterland op de Hemelumer Hoeve opgefokt met liefde, persoonlijke aandacht en een gezond, natuurlijk dieet.

Het duurzaam geteelde ruwvoer wordt aangevuld met een mengsel met kruiden die varkens in de natuur graag vreten, waaronder eikenbast, knoflook, jeneverbes, wilde tijm, oregano, vliesbessen, fenegriek en kastanje. De kruiden zorgen voor meer welzijn van de dieren en dragen bij aan een natuurlijke, pure smaak van het vlees. Een extra smaakmaker daarbij is het hogere vetgehalte van het vlees, zowel het intramusculaire vet als het gewaardeerde vetrandje.

Bekijk ook www.friberne.nl

Ontdek onze heerlijke Boerenachterham

  • Gemaakt van puur vlees van de beste delen van het varken. Zonder kleur- geur- en smaakstoffen.
  • Bereid op ambachtelijk wijze volgens traditionele receptuur op eiken- en beukenhout.

Deze Boerenachterham is gemaakt van de hele coburger van het varken, waardoor het minimaal 97% vlees bevat. De ham wordt handmatig geknoopt om op ambachtelijke wijze te worden gerookt op snippers van beukenhout. Hierdoor heeft deze ham een typerend authentieke smaak.

  • Handgeknoopt
  • Bestaat voor 97% uit vlees
  • Geen gluten, lactose en smaakversterkers toegevoegd
  • Laag zoutgehalte

Klaas Dijkstra, Keurslager

Dijkstraat 47
8801LT Franeker
0517392795
0517391271

Openingstijden Dijkstra Franeker

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten