Bruikleen barbecues alleen mogelijk bij afname vleesproducten!
RVS barbecue inclusief gas; ca. 25 personen | € 25,00 |
Grote koekenpan inclusief gas 20 - 30 personen | € 39,50 |
Grote barbecuekas inclusief gaf (1 fles) 40 - 50 personen | € 45,00 |
Statafel | € 7,50 |
Schoonmaken barbecue; per stuk Stevig kunststof bestek: bord,mes,vork,servet word naar verbruik verrekend. |
€ 20,00
|
- Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
- Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u de aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
- Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
- Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
- Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
- Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
- Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
- Voordat u gemarineerd vlees roostert, dient het goed droog gedept te worden met keukenpapier.
- Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
- Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Even later gaat dat vanzelf.
- Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden.
- Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees heeft langer nodig om gaar te worden.