Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild.

In ons assortiment: kip van de Boerderijkip

In ons assortiment: kip van de Boerderijkip

Boerderijkip is een Hollandse Scharrelkip met meer smaak en een beter leven. De Boerderijkippen zijn van het langzaam groeiende ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag- en nachtritme is gewaarborgd.

Een prettiger leven
Boerderijkippen hebben meer ruimte om te leven in de stal én in een overdekte vrije uitloop. Het natuurlijke scharrelen wordt zoveel mogelijk gestimuleerd dankzij het strooien van extra graan tijdens controlerondes en het plaatsen van balen stro voor extra afleiding. Boerderijkippen hebben 24 uur per dag beschikking over water en voer. Het voer is overigens plantaardig, dat voor minimaal 70% uit graan bestaat.

Een gezonde kip
Pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik. Alleen als een Boerderijkip echt ziek is en de dierenarts het noodzakelijk vindt voor de gezondheid van het dier, wordt antibiotica gebruikt. Doordat de Boerderijkip een sterke kip is die meer weerstand en meer tijd heeft om zichtzelf te herstellen, hoeft er minder snel naar antibiotica te worden gegrepen. De meeste Boerderijkippen zijn daarom antibioticavrij opgegroeid. Ons assortiment Boerderijkip is dus gegarandeerd 100% antibiotica vrij!

Een goede smaak
Een natuurlijk leefritme van de Boerderijkippen, de gezonde plantaardige voeding en het feit dat Boerderijkippen langzaam kunnen opgroeien, zorgen ervoor dat de Boerderijkip een sterke, gezonde en vitale kip is. De goede leefomstandigheden van de Boerderijkip zorgen ervoor dat het vlees meer smaakt krijgt. Samen met ons vakmanschap verzekert dit een ambachtelijke smaak wat zich duidelijk onderscheidt van regulier kipvlees en dat proeft u!

In ons assortiment: kip van de Polderhoen

U proeft de fijne smaak van weleer. De kuikens van de Polderhoen worden grootgebracht in Nederland (Flevopolder) met een speciaal soort biologisch voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving. Daarom hebben deze polderhoenders stevig vlees en een ouderwets fijne smaak. De polderhoen garandeert een biologische scharrelkip die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en diervriendelijk heeft geleefd.

Klaas Dijkstra, Keurslager

Dijkstraat 47
8801LT Franeker
0517392795
0517391271

Openingstijden Dijkstra Franeker

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten